Norge liker håndball!

Norge liker håndball!

Det norske folk simpelthen elsker håndball. Desember står nesten stille når håndballjentene spiller EM eller VM, og de fleste familier benker seg ned foran TV-en for å følge med på spenningen. Men det er ikke bare på TV det norske folk er glade i håndball, de stiller gjerne også opp på kamp. Og da spesielt hvis det er deres egne barn som spiller, for er det en sport norske jenter liker å spille så er det håndball. Da stiller foreldrene opp på dugnad, de skriver heiarop og steker vafler – noe som er helt unikt i det som kalles håndballfamilien. Heldigvis er det også flere og flere gutter som nå spiller håndball, og herrehåndball har blitt svært populært.

En rund ball

Det er mange sunnhetstegn ved at barn og unge spiller håndball, eller andre sportsgrener, nemlig at de får gode holdninger. De får forhåpentligvis så gid selvtillit at de slipper å vurdere plastisk kirurgi når de blir eldre. Med påvirkning fra bloggere og sosiale medier kan kroppspresset på barn og ungdom bli stort, men idrettsarenaene skaper en god motvekt for dette. Det er bare en av grunnene til at det er sunt for barn å være med på organisert sport. En annen grunn er at de får nye venner, og den sosiale opplevelsen vil være gull verdt når de blir eldre og skal flytte hjemmefra for første gang. Forhåpentligvis tar dagens generasjon med seg dugnadsånden fra håndballhallen når de får egne familier, og det er deres egne barn som står for tur. Men alt i alt er det ikke stor grunn til å bekymre seg for dagens barn og unge, verken nå eller i fremtiden. Det ser heller ut som om de har full kontroll, og er på riktig vei for å skape et nytt Norge på deres egne premisser.

Barna er fremtiden

Barn rett før kamp

Som alt i det norske samfunnet, er det mange som mener at fremtiden for det norske samfunnet begynner med barna. Om det er utdanning, lek eller sport som håndball eller fotball, så er det barna som er fremtiden. Det er de som en dag i fremtiden skal lede dette landet, og det er dagens voksne som har ansvar for å sikre at barna er rustet til denne oppgaven, og det livet som ligger foran dem. Heldigvis ser det ut som om barn ofte er mer opplyste enn voksne, spesielt i et så viktig spørsmål som klimaforandringer. Barna skjønner ikke hvorfor de voksne ikke gjør mer, og kommer til å fortsette å be om endringer. Til slutt kommer til til å være endringen, og den eldre generasjonen kommer til å sitte igjen med en skamfølelse over å ikke ha gjort mer. Ja, barna er virkelig fremtiden – og den begynner med dem, her og nå, i dag. Så støtt barna i deres ønsker, og hei på de både når de er ute på håndballbanen, og når de ytrer politiske ytringer om miljø.

ariel