Håndball-VM i Tyskland

Håndball-VM i Tyskland

Håndball-VM for kvinner går av stabelen i Tyskland i desember. Norge er regjerende mester etter å ha vunnet den store pokalen for to år siden, men er Norge også favoritten i år? De lærde strides, men det er nok ingen tvil om at mange nevner Norge som en av favorittene sammen med klassiske utfordrere som Russland, Romania og Danmark.

Oppsettet er nå klart, med mange spennende kamper allerede i gruppespillet og full fres fra første avkast. Den aller første kampen er i gruppe A der Romania møter Paraguay. Siden Paraguay er et ganske ukjent kort innen kvinnehåndballen, må Romania nødvendigvis sies å være skyhøye favoritter og det kan godt bli kalassifre i akkurat den kampen. Romania møter imidlertid også hardere motstand i sin gruppe, land som Frankrike og Spania.

Norge spiller i gruppe B, og møter blant andre erkefienden Sverige. Gruppen ser imidlertid overkommelig ut, mange vil si at det er den svakeste gruppen i turneringen. Land som Tsjekkia, Ungarn, Argentina og Polen bør være overkommelige for de regjerende mestrene.

Danmark har noe tøffere motstand i sin gruppe, med både Russland og potensielle overraskelseslag som Brasil og Montenegro. I gruppe D finnes blant andre Tyskland og Sør-Korea.

ariel