Håndballjentenes eventyr

Håndballjentenes eventyr

Et av verdens beste lag

Norge besitter et av verdens beste håndballag gjennom tidene, på tvers av kjønn. Med syv Europamesterskap, tre verdensmesterskap, så vel som to Olympiske Leker, så er det liten tvil om at våre håndballjenter har vært blant de aller beste. Dette har ført til at håndball har blitt en av de største idrettene i Norge. Tross fotball og ski som klare vinnere, så har håndballen virkelig stått støtt, og det er få ting vi nordmenn liker bedre enn å se våre håndballjenter sette i gang med en finale. Spenningen er til å ta å føle på når jentene entrer banen, og vi forventer seier nærmest hver eneste gang. Sjelden har jentene skuffet, og medaljene og seirene har rent inn. Men hvilken finale var egentlig den beste våre håndballjenter presterte?

Den legendariske finalen

Finalen i 1999 er en kamp de færreste av oss kan unnkomme. Denne finalen ble spilt mellom det som kanskje var to av verdens beste håndballag noensinne. Mot Frankrike skulle Norge ut og kjempe det som alle spådde skulle bli en bitter strid. Norge hadde aldri vunnet VM gull før denne kvelden, og det skulle virkelig bli en lang reise for å oppnå dette. Etter at lagene hadde fulgt hverandre tett så ble det kanskje ikke ekstraomganger. Her ble det spilt håndball på ekstremt høyt nivå.

Jevnt til siste kast

Ekstraomgangene bar preg av trøtte og nervøse spillere. Ingen av lagene var spesielt giret på å ta noen form for risiko. Det skulle dermed bli en thriller uten like. De norske jentene hadde derimot en stor fordel, og det var at de var på hjemmebane. Der publikum så ut som de hadde besøkt partyking.no, så ble de norske jentene piffet opp til å prestere bare litt bedre enn de franske jentene. Det endte opp med en seier og Norges første gull, og det på hjemmebane attpåtil. Denne generasjonen jenter satte på mange måter en standard, og det er en standard håndballjenter tiår senere ser opp til. Alle drømmer om å bli en del av de jentene som går helt til topps!

En lovende fremtid

Selv om Norges jenter året før hadde vunnet EM i Nederland, så var det dette VM gullet som virkelig skulle sette laget i fyr og flammer. Frem til i dag har Norges landslag for kvinner i håndball nærmest vunnet en medalje ved hvert eneste mesterskap. Mange av disse har vært gull, og jentene har blitt anerkjent både her til lands og internasjonalt. Det er nærmest blitt en kultur for forventning innen denne idretten. Akkurat som vi forventer at våre skihelter skal ta medaljer på hver eneste øvelse, så forventer de fleste av oss at håndballjentene skal ta medaljer i sine mesterskap, og da gjerne gull. Det blir spennende å se hvor vår generasjon av stjerner innen håndball beveger seg videre!

ariel