Treningsklær til håndball

Treningsklær til håndball

Gymmen er første møte med håndball for mange. Fram til da har ungdom bare gått på ski og spilt volleyball i friminuttene. Håndball er ikke det det en gang var, men det trenger ikke være for sent. Mange tviholder på denne friske sporten som kan spilles hele året.

Når man spiller håndball, så er det mye aktivitet, og mye nærkontakt. Det er greit å ha en ledig skjorte eller singlet. Samtidig er det lurt å ha noe tett nedentil. En stilig treningsshorts med tøyelig passform kan gjøre spillegleden større for mange som sliter med menstruasjonssmerter.

Helse for unge

Unge er udødelige, det er hvert fall noe de tror mer og mer på. Men problemet deres er at de ikke merker nedbrytning på samme måte som eldre. Derfor kan de ødelegge kroppen mye mer med dårlig mat og usunne drikker. Det kan gå utover den psykiske helsen deres. Stillesitting er en av årsakene til at mange blir syke i ung alder.

Hvorfor håndball er god trening

Det er mange grunner til at unge velger håndball. En ting kan være at den er så allsidig. Samtidig som det er en fin lagsport, så kan man utvikle sine individuelle ferdigheter. Selv en keeper vil få mange utfordringer, når man prøver å bli en levende vegg. Det fins mange måter å score på, noen mer spektakulære enn andre.

Hvorfor er bekledning viktig

Spiller man håndball, så blir man utsatt for store krefter. Det er store hopp, lange sprang og heftige dueller hvor man også kan bli skadet. Det er viktig at man har riktig bekledning som gir en best mulig trening. En treningstights vil gi deg en bedre følelse enn en vanlig short da den går over livet.

Hvor kan du spille håndball

Det er ingen grense for hvor man kan spille håndball, men på grunn av den store populariteten, så fins det tusenvis av egnede haller rundt om i landet. Men selv en skole-gym passer for håndball, selv om banen der er mindre.

Når kan man spille håndball

En av de andre fordelene med håndball er at det er en helårs-idrett. Selv om man forbinder håndball med sommeridrett, så spilles de store turneringene på vinteren. Dermed kan man spille håndball stort sett hele året, både ute og innendørs.

Hvordan kan man bli god i håndball

Det eneste man må gjøre er å melde seg inn i en klubb. Grunnen til det er at det ikke er alle skoler som har så mye opplæring i håndball. Det er altså på fritiden man blir god i håndball. Mange profesjonelle håndballspillere sier etter karrieren, at de brukte mange timer hver dag på idretten de elsket å drive med.

ariel